Detta är storintendentens nätbutik hos Svenska Frimurare Orden. Här kan du beställa såväl ritualbundna som civila artiklar. 

När det gäller ritualbundna artiklar är denna nätbutik det enklaste sättet att göra dina beställningar.

När det gäller de civila artiklarna – såsom komplement till din kostym – finns det en fördel med att välja Svenska Frimurare Orden som leverantör, nämligen att överskottet från ditt inköp går till Orden, alltså i förlängningen till dig själv.

Vi på intendenturen hoppas kunna leva upp till dina önskemål och kunna leverera de produkter som du förväntar dig. Varmt välkommen att börja handla!

OBS: för order under 200:- tillkommer porto och emballageavgift på 40:-

Försäljning kan ske både till medlemmar och icke medlemmar

Ändamål

För att kunna behandla beställning och köp. Gällande både medlemmar och icke medlemmar.

Behandling som utförs

Kategori av personuppgift

Laglig grund

Fulllgörande av köpeavtalet. Denna insamling av uppgifter krävs för att vi skall kunna fullgöra våra uppgifter enligt köpeavtalet. Om uppgifterna inte lämnas kan vi inte fullgöra våra åtaganden och nödgas iså fall neka köpet.

Lagringsperiod

Till dess köpet är genomfört (inklusive leverans och betalning) och för en tid om 36 månader, därefter i syfte att kunna hantera eventuella reklamations- och garantiärenden.

Om personuppgiftsbehandling för medlemmar:

SFMO regler för behandling av personuppgifter som följer Dataskyddsförordningen bestämmelser framgår på den Interna hemsidan.

Allmänt


Svenska Frimurarorden (SFMO) säljer varor via internet till privatpersoner och företag i Sverige med person- eller organisationsnummer eller utan bestyrkt identitet. För att handla hos oss krävs att du har giltig ID-handling för paketförsändelser samt fyllt 18 år. För att handla hos oss om du inte fyllt 18 år behöver du ha samtyckte från vårdnadshavare. Produkterna som vi säljer har svensk manual eller bruksanvisning när produkten så kräver det, antingen i digital eller fysisk form. Sedvanlig garanti gäller i Sverige och enbart för förstahandsköpare, för garantier inom  Europa hänvisar vi i första hand till respektive lands lagstiftning gällande import. Vi reserverar oss för felaktiga lagersaldon samt pris.
Har du frågor om våra villkor, kontakta oss innan du lägger din order.


Beställning

Beställning sker genom vår hemsida www.frimurarorden.se. Om du har frågor om hur du går tillväga för att registrera ett konto eller lägga in din order, kontakta vår kundservice via e-post sit@frimurarorden.se. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra Köp & Leveransvillkor och samtycker till att personuppgifter / företagsuppgifter registreras i våra register i enlighet med aktuell lagstiftning. Vi förbehåller oss rätten att ändra i order där leverans inte än har skett, om det av någon anledning inte går att leverera ordern i sin helhet eller inte kan ske efter valda alternativ och frakt och betalalternativ.

Produktbilder, information och priser

Samtliga priser anges i svenska kronor (SEK) inklusive moms, om ni genom vår valutaväljare väljer annan valuta baseras dessa på aktuell valutakurs och kan ej påverkas av oss manuellt. Fraktkostnad tillkommer beroende på valt fraktalternativ. Har du frågor om våra fraktvillkor, kontakta oss innan du lägger din order.
Produktbilder på vår hemsida garanterar inte varans exakta utseende och funktion. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformation och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan avisering.
Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning, differens i pris, lager eller teknisk funktion. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga order.
Bilder och information på vår hemsida www.frimurarorden.se som är från våra leverantörer används genom överenskommelse, om ni önskar använda bilder, information och priser från vår hemsida skall det tydligt framkomma vart informationen har hämtats samt med datummarkering för att det ska gå att hänvisa bild, information och pris till given tidpunkt. Allt innehåll på den här webplatsen, så som text, grafik, logotyper och bilder tillhör SFMO eller våra leverantörer och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar.

Personuppgifter

Genomförd beställning hos frimurarorden.se innebär att du godkänner våra Köp & Leveransvillkor och samtycker till att personuppgifter / företagsuppgifter registreras i våra register i enlighet med aktuell lagstiftning. Om du anser att du vill få ut den information vi har registrerad eller begär rättelse eller borttagning ur vårt register skall du kontakta vår kundservice via e-post sit@frimurarorden.se för vidare information.

Integritet, Säkerhet & GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss och vi arbetar på olika sätt att skydda och respektera dem. Inte minst genom att följa dataskyddsförordningen (GDPR). Bland annat genom att inte använda dina personuppgifter till mer än det nödvändiga, men även genom att arbeta seriöst med säkerhet och dokumentation. SFMO  skyddar dina personuppgifter genom en kombination av tekniska och organisatoriska lösningar. Åtkomstsystem krävs för tillgång till SFMO:s system som hanterar personuppgifter. Våra anställda samt personuppgiftsbiträden och underbiträden ska följa vår interna personuppgiftspolicy.

Leverans

När du har lagt din order genereras en orderbekräftelse att skickas till den e-post som angetts när ordern lades. Se till att dubbelkolla orderbekräftelsen när den mottagits, finns det något som avviker från förväntning, kontakta vår kundservice via  e-post sit@frimurarorden.se. Spara orderbekräftelsen tills det att du mottagit leverans för att ha korrekt och aktuell information till hands vid eventuell kontakt med vår kundservice.
Vill du ändra eller avbeställa en hel eller delar av en order måste detta ske inom 2 timmar efter att ordern lagts. Därefter finns det stor chans att din order inte kan stoppas. Om inget annat anges så är varorna i styckvis, om varan levereras som kit, metervara eller sats så nämns detta i produktinformationen.
Vi försöker alltid att leverera hela ordern vid ett tillfälle, skulle del av order orsaka längre leveranstid kan det komma att skickas i delleverans. Vi lämnar inte någon förseningsgaranti för varor som inte finns i lager när order läggs. Det betyder att den totala leveranstiden innan varan når dig kan bli längre än vad som anges som normalt för valt fraktalternativ. Om det blir så att det för oss är omöjligt att fullfölja ordern, till exempel om vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande så har du som kund rätt att häva köpet. Kontakta vår kundservice om du vill häva ditt köp. Om betalning ej sker lämnas ärandet automatiskt vidare till Klarna.

Transport

Om varan skadas eller kommer bort under transporten måste du kontakta oss. Om varan har transportskadats ska du anmäla detta direkt till chauffören eller ditt ombud eller senast 5 dagar efter kvittens till fraktbolaget som gör en skadeanmälan. Tänk på att alltid ange mobiltelefonnummer när du beställer för att kunna mottaga avisering inför leverans, om annat inte giltigt telefonnummer angetts kan en extra kostnad om 25 kr tillkomma. Tänk på att tid för frakt tillkommer, vid hög arbetsbelastning eller nationella högtider så kan leveranstid ibland vara längre än vanligt. Vid beställning av unika produkter och beställningsvaror kan det ta längre tid, kontakta oss om du är osäker.

Betalning

I kassan kan du välja mellan faktura, delbetalning, kortbetalning eller direktbetalningsalternativ. Vi använder oss av Klarna, läs mer om deras allmänna villkor här. SFMO och berörda partners har rätt att göra kreditkontroll där så krävs för att kunna bevilja kredit. Som kund förbinder du dig att betala inom utsatt tid för valt betalsätt. Betalning efter förfallodatum kan leda till dröjsmålsavgifter och ränta. Alla transaktioner sker via SSL (Sercure Sockets Layer) med mycket säker kryptering. Inga kortnummer sparas och vi använder den senaste säkerhetstekniken för kortbetalning med 3D-secure, en standard framtagen av Visa och Mastercard. Alla varor förblir SFMO:s egendom till dess att full betalning erhållits. Om betalning ej sker lämnas ärendet vidare till Klarna per automatik.

Vill du veta mer om Klarnas betalningslösningar, tryck här!

Ångerrätt och returer

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen gäller enbart privatperson och inte företag. Skulle du få något fellevererat och vill byta den felaktiga varan så får den inte användas, så fort man börjar använda varan så är retur ej längre möjlig.
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du mottog den. Du får inte använda den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av vårdslöshet förlorar du ångerrätten. Vi ersätter värdet på varan, men inte några frakt- eller hanteringskostnader. Förpackning skall vara i sådan kondition att varan kan säljas vidare.
Beställningsvaror är bindande vid order. Vid retur måste kund stå för returfrakt och av oss tilldelas RMA returnummer ifrån oss innan leverans sker. Vi löser inte ut paket mot postförskott eller efterkrav samt postpaket eller rek.brev. Vi tar emot paket som skickats med företagspaket. Återbetalning av varans värde sker inom 30 dagar från det att vi mottagit varan igen. Det samma gäller för felaktiga leveranser, och om du vill byta vara mot annan måste ni kontakta vår kundservice först.

Returadress:

Svenska Frimurare Orden, Blasieholmsgatan 6,  111 48  Stockholm

Reklamation

Om du har mottagit en defekt eller fellevererad vara skall du omgående kontakta vår kundservice via e-post sit@frimuraroden.se. Beskriv felet så utförligt som möjligt. Om vi inte kan lösa problemet har du naturligtvis rätt att reklamera varan för att få den utbytt mot en ny eller motsvarande. Är det inget fel på varan så debiteras kund för undersökningsavgift och eventuella fraktkostnader. Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner vi lämnar och vid en eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer (ARN). Du kan även gå vidare med ditt klagomål på EU:s gemensamma tvistlösningsida http://ec.europa.eu/odr.

Kontakt

Tänk på att frakttid tillkommer. Vid hög arbetsbelastning kan det ibland ta längre tid för oss att svara på telefon eller e-post. På beställningsvaror och unika produkter kan det ta längre tid att hantera ordern, är du osäker skall du kontakta oss innan order läggs.


SFMO innehar F-skattesedel.


Svenska Frimurare Orden
Nybrokajen 7