Illustration av Stamhuset i Stockholm

ADVENTSFILMER 2023

Välkommen in i advent. Varje söndag i advent kommer vi här att publicera en ny film som vi hoppas ger dig ljus och värme i vintermörkret. Vi avslutar på juldagen med en julandakt ledd av Ordens högste prelat, Johnny Hagberg samt Ordens Stormästare, Christer Persson. 

I samtliga avsnitt kommer du mötas av betraktelser och reflektioner tillsammans med musik. Vi tackar för ditt visade intresse och hoppas att du får en fin upplevelse.

JULDAGEN

Nu är julen här med allt som hör till. Ordens Stormästare, Christer Persson, och Ordens högste prelat, Johnny Hagberg, samtalar om julen med budskap om ljuset i vår värld även i dessa tider av oro och osäkerhet. Till detta bjuds även på ”Jul, jul, strålande jul” framförd av Frimurarkören i Linköping samt ett pianostycke komponerat av J S Bach, framfört av Attila Gracza.

FJÄRDE ADVENT

Nu är det fjärde advent och tillika julafton. Anders Lindström och Jörgen Nyman bjuder i detta sista avsnitt i vår adventskalender på tankar kring ljuset och Marias roll som bärare av Jesus, vårt ljus. Vi får även avnjuta ”Ave Maria” framförd av Erik Gruvebäck ackompanjerad av Jörgen Ralphsson och vintervacker körsång med Frimurarkören i Linköping.

TREDJE ADVENT

Tredje advent är här och idag får vi återse Robert Lorentzon och Håkan Djurberg Johansson. Vi får även njuta av Attila Gracza som spelar pianostycket ”Prelude i e-moll” av Chopin samt ”Det susar genom livets strid ” framförd av Magnus Thorén med Jörgen Ralphsson vid flygeln.

ANDRA ADVENT

Det andra ljuset är tänt och här får du ta del av några korta ord och tankar från Anders Lindström samt Jörgen Nyman. Ämnet är det inre och människans attityder och val. Vi bjuds även på sång av Erik Gruvebäck, ackompanjerad av Jörgen Ralphsson samt pianostycket ”Advent” framfört av Attila Grazca.

FÖRSTA ADVENT

Varmt välkomna att ta del av fina och tänkvärda betraktelser kring första advent med Robert Lorentzon och Håkan Djurberg Johansson. Stämningsfull musik framförs av sångaren Magnus Thoren ackompanjerad av Jörgen Ralphsson på flygel samt
Frimurarna i Linköpings manskör.