Tredje fördelningen

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Inbjudan till Rundabordssamtal

Brunch och samtal om temat "Varför är jag frimurare". Välkomna samtliga Johannesbröder i tredje fördelningen till ett avslappnat samtal lördagen den 25 mars kl 11-13 i vårt vackra ordenshus i Göteborg.

Passa på att träffa Johannesbröder från hela Västsverige och låt dig inspireras till nya infallsvinklar om vad det är som motiverar och lockar till ett livslångt engagemang och gemenskap inom vår Orden. Under samtalen kring runda åttamannabord avnjuter vi samtidigt en rejäl brunch. 

Vid varje bord sitter det med en moderator från utbildningsgruppen.

I ”halvtid” får vi ett litet föredrag om de äldre bröder som gått före oss och förärats med porträtt på väggarna i provinsialmästarsalen.

Faddrar får medfölja i Johannesbroderns sällskap. 

Anmäl dig och gärna din fadder till premiären av:
Brunch med rundabordssamtal

Med varma och broderliga hälsningar

Bo Lextorp
Stewardmästare i Göta Provinsialloge

Tid: Lördag 25 mars kl 11-13.
Plats: Ordenshuset i Göteborg, Södra Hamngatan 31.
Klädsel: Vårdad klädsel med murslev/gradband. (Ej mörk kostym).
Anmälan: Senast 17 mars till vår husfru Nancy på 070-813 13 89 måndag till fredag kl 11.00-13.00 eller via e-post till intendent.gpl@frimurarorden.se. Obs. endast bröder av grad I-III och deras faddrar.

Anmälan är giltig efter inbetalning av 150 kr för brunch på plusgiro 454 00-9 senast 17 mars. Antalet platser är begränsade.


Samtalsaftnar under vårterminen

Vi fortsätter under 2017 det framgångsrika arbetet med samtalsaftnar, som är ett viktigt led i att skapa engagemang, fördjupning och ett ökat intresse för vår orden och den konungsliga konsten.

Sammankomsterna med gradbundna samtal under 2017 följer samma turordning som förra året, vilket innebär att vi börjar med grad I och avslutar med grad X. Nytt för i år är att deltagande i ett gradbundet samtal räknas som ett besök i loge och du får alltså tillgodoräkna dig det under arbetsåret. Glöm inte att registrera dig!

De tre första gradbundna samtalsaftnarna har redan genomförts. Nästa, som handlar om grad IV-V, kommer onsdagen den 5 april. 

Praktikaliteter:
Bröder av aktuell grad och högre är välkomna. Vårdad klädsel med gradprydnader gäller. Vi samlas i biblioteket i Göteborg kl. 18:30 och håller på till kl. 20:00. De som så önskar erbjuds möjligheten till en brödramåltid på Golden Days efteråt. Anmälan bör ske till vår husfru Nancy på intendent.gpl@frimurarorden.se eller telefon 070-813 13 89.


Anatomiska Teatern för grad II i Skövde

Anatomiska Teatern för frimurare genomfördes i Skövde lördagen den 18 mars. En slags "superinstruktion" i andra gradens ritual.

65 Bröder av grad II och uppåt hade valt att tillbringa lördagen med att uppleva den Anatomiska Teatern för frimurare i medbrodersgraden här i Skövde. Av dessa 65 bröder hade femton medbrodersgraden.

Den Anatomiska Teatern för frimurare är ett skådespel i två akter. Efter första akten avnjöts förfriskningar och samtalen var mycket intensiva. I andra akten fortsatte dramatiken att byggas upp för att i slutsenen bli väldigt dramatisk och känslosam. Jag tror samtliga bröder berördes djupt.

Under måltiden kom flera frågor från bröder och svaren / tankarna kom också från deltagande bröder. De sista bröderna bröt upp fram på småtimmarna efter långa och intensiva samtal. En helt igenom lyckad afton.


Arbetsordningen 2017

Tredje fördelningens arbetsordning finns att ladda ned som PDF-fil

Arbetsordningen är liksom förra året utformad som ett A4-ark med ett komplett kalendarium för aktuellt halvår på ena sidan och med kontaktuppgifter till samtliga enheter inom fördelningen på andra sidan.
Hitta till filen genom att klicka här ›››

Du kan även få "elektroniska" arbetsordningar, t.ex till din smartphone.
Läs mer om det här ›››
 


Utgivningsplan för GPL:s nyhetsbrev

Göta Provinsialloge utkommer med ett nyhetsbrev ett antal gånger per år till samtliga medlemmar i Tredje fördelningen.

För att enheterna i fördelningen i tid skall kunna inkomma med information och material till redaktör John Fahlnæs har vi skapat en sida med information och utgivningsplan.

Klicka här för att komma till utgivningsplanen ›››