Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Val i Grad I, torsdag 16/3-2017 kl.1900

Broder,

Det finns ett antal människor som gör ett jobb i det fördolda, som inte syns och inte hörs till vardags. Dessa människor gör ofta ett arbete utan någon som helst ersättning (ja, kanske en gratis smörgås då och då i samband med något avstämningsmöte). Men utan dessa människor skulle det inte fungera, då skulle det inte rulla runt. Ni känner säkert någon sådan människa, ni kanske själv är/har varit en sådan människa så ni vet vad jag menar. Dom här människorna är fullständigt ovärderliga och vi är alla skyldiga dom en stor tacksamhet. Inom Frimureriet har vi ett antal människor som jobbar i det fördolda (jag menar här inte dom ämbetsmän som syns och hörs vid varje tillfälle) utan här pratar jag om dom som jobbar med ansvaret för ekonomi och bibliotek och diverse olika fonder. Dom som lägger ner ett gediget arbete utanför våra träffar, utanför ritualer och budskap men som ändå sprider vår ordens budskap genom att just jobba i det fördolda. Ni vet vilka ni är, ni är ovärderliga!


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, torsdag 2/3-2017 kl.1900

Broder,


Jag tänker inte säga annat än att ni som har möjlighet, kom och träffa andra Frimurare. Livet är alldeles för jävla kort rent ut sagt för att låta möjligheterna gå förbi. Jag vet att det kan ta emot ibland, man kanske inte har lust, det kan vara mycket med jobbet eller hemma eller så är det så att man inte har samma känsla för frimureriet som man tidigare haft. Känslan för frimureriet varierar i takt med livet i övrigt, så är det. Ibland kan det dock behövas en hjälpande hand för att komma vidare.

Det kanske var längesedan man var på frimurarna, då brukar det vara svårare att komma tillbaka (gäller så även i den allmänna världen). Det kanske är så att man inte kommer överens med någon frimurarbroder (ja, vi är inte perfekta, vi har alla våra fel och brister) men här har vi våra dygder att falla tillbaka på. Om vi använder dessa och låter dessa dygder särskåda oss själva så inser vi nog att det finns större saker här i livet, det finns något annat än småsaker, det finns annat än dom där förlupna orden eller dom där handlingarna som vi nu önskar vara ogjorda.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad II, torsdag 16/2-2017 kl.1900

Broder,


Vi har låtit våra barn börja i slalomskola, mycket för att vi känner att vi kommer att få en större glädje tillsammans när vi kan umgås på flera sätt. Barnen har nu gått tre lektioner av sex, och man kan tydligt se hur dom har utvecklats och att deras utveckling föder ett intresse att fortsätta. Det är även givande att se att dom tycker det är kul och att dom vågar göra något som dom kanske inte vågade förut. Sedan träffar dom nya människor på slalomskolan, några är äldre och några är yngre och några är lika gamla som dom själva. Men oavsett ålder så har dom det gemensamma målet att åka skidor och utvecklas. Känner ni igen detta?