Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Sommarloge, Grad I, fredag 9/6-2017 kl.1830

Broder,


Statusuppdateringar på diverse sociala medier (t ex Twitter, Instagram och Facebook). Allt ska synas, allt ska bedömas, allt ska det tyckas till om, följa eller följas. Allt ska gillas eller i förekommande fall ogillas, allt ska helst kommenteras med en underfundig kommentar. Den som inte gillar eller ogillar syns inte, helst ska man gilla fast man kanske vill ogilla. Alla ska vara med, alla måste vara med. Är du inte med är du ute, är du ute är du inte någon.

Jag vill inte. Jag vill inte vara en del i ett ytligt gillande som egentligen inte förändrar den luft jag andas idag. Jag har inga snabba underfundiga kommentarer. Jag har inga speciella intressen som alla vill ta del av, jag har inte den där träningskroppen som medierna säger att man enkelt kan skaffa och som man kan visa upp på Facebook i olika syften. Jag har såväl överflödiga kilon som hänger ner (dubbelhakan) och som hänger ut över sidorna på kroppen (kärlekshandtagen). Jag har inte något sinne för vare sig matematik, historia eller språk som gör att jag kan briljera i olika sammanhang. Jag har en tumme som "sitter mitt i handen" så alla snickeriarbeten tar ungefär dubbelt så lång tid jämfört med vad jag hade tänkt mig. Jag är rädd för att mina minnen ska försvinna den dagen min hjärna inte längre orkar hålla igång men det kan jag inte skriva någonstans, sådant är det ingen som vill gilla eller följa.

Däremot tar jag gärna en fika och sitter och pratar med dig, jag är en god lyssnare och ibland kan jag säga kloka saker, ibland är dom kloka sakerna inte så kloka men så är det, du får ett helt paket. Hela paketet är rätt så invecklat och beroende på hur man tittar så är det olika mönster som syns, som ett kalejdoskop. Precis som Frimurarna eller en vän. Att träffas, vara en god lyssnare, att få höra någon bekräfta eller att någon säger den hårda sanningen som man egentligen behöver få höra. Att få lära sig något om sig själv utifrån gemenskapen med andra. Att vara med i Frimurarna är att ha många vänner!

Näe, nu måste jag in på Facebook och gilla min inbjudan till den kommande Sommarlogen nu på fredag.

Ta hand om er och varandra!

Med dessa ord vill jag gå över till kommande träff inom Bifrost.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad III, torsdag 11/5-2017 kl.1900

Broder,


Hur mycket än vintern kämpar så får den till slut ge sig till förmån för vårens musikkonsert. Den konsert som fåglarna bjuder på när de kvittrar tidigt på morgonen och sent på kvällen medan solen fortfarande låter sin närvaro lysa upp dagen. Men visst har det varit en konstig vinter det måste jag nog ändå säga, vad orsakerna kan vara låter jag vara osagt men man blir alltmer fundersam över det fotavtryck man lämnar på miljön och som barn och kommande generationer får ärva.

Jag förstår att många bröder har andra saker att göra nu på vårkanten när vintern sakta men säkert släpper sitt grepp om både natur och människa. Det jag dock hoppas är att vi alla kan ta tid för att snickra på våran egna personlighet och lämna den allmänna världens snickeri till annan tidpunkt. Vi behöver varandra nu mer än någonsin. I en tid av oroligheter och osäkerhet behöver vi finna en trygg och säker plats där man kan få utvecklas och leta svar på dom stora frågorna kring sig själv och vem man vill vara.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Instruktion i Grad III, torsdag 6/4-2017 kl.1900

Broder,


Sent är klockan slagen, ja lång blev nu dagen.
Nu jag mig åter till ro vill lägga, för att sova jag behöver ingen slägga.
Sova jag nu ska göra, imorgon jag fåglar vill höra.
På torsdag jag hoppas vi ses i kedjan, ja det är min enda bedjan.

Med dessa ord vill jag gå över till kommande träff inom Bifrost.

Nu på torsdag, 6/4 kl 19:00, är det dags för Grad III men utan reception, det blir istället en instruktion. 

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.