Svea Provinsialloge
1011
Svea Provinsialloge
Blasieholmsgatan 6
111 48 STOCKHOLM

08-463 37 39
svea@frimurarorden.se

Svea Provinsialloge

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Sammankomst i grad VIII och IX

Kära kapitelbröder! Välkomna till Seminarium i grad IX och receptionsloge i grad VIII onsdagen den 22 maj "Logen välkomnar dessutom Sveas förutvarande ämbetsmän"

17:00

Seminarium i grad IX, vilket genomförs i Pelarsalen.
Seminarieledare är Br. Jerry Högberg, X, TStM Svea och f OM i S:t Esk.

*-*

18:30

Genomförs vårterminens fjärde receptionsloge i grad VIII och som Ni vet är stegen in i denna grad mycket betydelsefull för de femton recipienterna och Din närvaro tillsammans med övriga bröder förgyller detta tillfälle.

Styresman för logen är undertecknad.

1/2

Vill Du bli fadder!

Bäste broder, vi lever i en tid där informationstekniken innebär färre tillfällen för det personliga möten, det mötet som ger oss energi och livsglädje samt bekräftar oss som individer.

För den yngre generationen är ”nätet” många gånger den naturliga mötesplatsen. I sitt sökande efter information på nätet så springer de även på vår Orden, vilket väcker nyfikenhet.

Under år 2018 blev Första fördelningen kontaktade av ett 60 tal personer som ville veta mer om vår Orden. Detta resulterade i 50-talet seriösa kontakter. Denna form av kontakt är inget nytt utan vi har sedan ett antal år bakåt i tiden hanterat denna typ av intresse och ansökningar.

En formell process finns på plats för att hantera det vi kallar ”internetansökningar”. En skillnad i ansökningsprocessen är att internetansökningar kräver att båda faddrarna är av lägst grad VII.

1/1

Månadsbrev Svea Provinsialloge

Är du intresserad av Kapitelbladet?

Svea Provinsialloge ger ut ett nyhetsbrev i elektronisk form. Är du intresserad frimurarbroder (lägst grad VII) så kan du skicka e-post och begära att inkluderas i e-postlistan och därmed få bladet.