1066
Frimurarklubben Portalen
Besöksadress:
Nöttesta 19
15196 E
Postadress:
Nöttesta 19
15196 ENHÖRNA

070-3733575
portalen.sfmo@gmail.com

Frimurarklubben Portalen

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Trollflöjten - en opera för alkemister, frimurare och kabbalister

Vi har nöjet att välkomna eder till Frimurarklubben Portalens sammankomst i Tumba. Föreläsare denna afton är Eddie Persson, som kommer att hålla ett föredrag om Trollflöjten.

Trollflöjten är tvivelsutan den mest komplicerade opera som någonsin skrivits. Det är välkänt att Mozart dolde många frimureriska signaler i sitt mästerverk men här finns också en uppsjö av numerologi, gematri, alkemi, egyptologi, zoroastrism, kabbala och tarot.
Operakännaren och frimuraren EDDIE PERSSON reder ut begreppen i denna intrikata och rikt sammanflätade esoteriska väv som kom att bli Mozarts sista opera.
 
Vi startar med en enklare förtäring och lättdryck, samt kaffe och kaka. Därefter samlas vi under ledning av Eddie Persson.
 
När: Den 12 april 2017
Tid: Kl: 18,30
Var: Företaget Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba. (Bredvid pendeltåget, Tumba Station)
Kostnad: 85 kr
Anmälan senast: den 9 april 2017, till portalen.sfmo@gmail.com Detta för att vi ska kunna planera förtäring i rimliga mängder. Berätta också om det föreligger några allergier eller särskilda önskemål.
 
Bli medlem i Portalen!
Tag chansen att bli medlem i Frimurarklubben Portalen. Medlemsavgiften är 100 kr för 2017. Det går bra att bli medlem på mötet, alt att swisha 100 kr till 070-373 35 75, Kristian Sihlén. Skriv ditt namn och medlemsnummer, så lägger vi in er som medlem direkt.
 
Varmt och broderligen välkommen!
 
Kristian Sihlén
Ordförande
Frimurarklubben Portalen
070-373 35 75
ksihlen@gmail.com
 


Fk Portalen

Frimurarklubben Portalen är i ett nystartläge och vi arbetar nu under hösten med en serie möten att tillsammans med ”gamla” och nya medlemmar reorganisera oss. Portalen tar höjd i sitt planeringsarbete för det bredare uppdrag som frimurarklubbarna framgent kommer att bära.

Portalens geografiska arbetsfält som klubb är likställt det som Frimurarsamhället Södertörn har i sitt ansvar varför Portalen är en självklar men med en egen roll i samhällets gemensamma uppdrag.

Portalen finns nu på frimurarordens hemsida samt att vi också är anslutna till Ordens medlemssystem för att bla. kunna registrera brödernas  närvaro vid våra sammankomster.


Aktuellt från Svea