Orion
4053
Orion
Besöksadress:
Stora Torget 5
Postadress:
Stora Torget 5
572 42 OSKARSHAMN

070-365 74 04
on@frimurarorden.se

Orion

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Välkommen till SJL Orion

Varmt välkommen till SJL Orions hemsida. Här kan du läsa mer om logens aktiviteter.

Sankt Johanneslogen Orion invigdes den 9 december 1880 och har sina vackra lokaler i det anrika Frimurarhuset på Stora torget i Oskarshamn.

Logesammankomsterna hålls på torsdagar – v.g. se vår arbetsordning, här i menyn till vänster.

Varje år recipieras runt 7 nya bröder i grad I. Logens Högtidsdag firas första lördagen i december. Varje termin inbjuds det regelbundet till introduktionsmöten.

SJL Orion välkomnar alla frimurarbröder att delta i vårt fina logearbete! Till våra öppna aktiviteter inbjuds alla intresserade! Varmt och broderligen välkomna!  


Nyhetsbrev från OM i SJL Orion

April 2017

April månad står för dörren med en tid bakom sig där värmerekord har slagits för årstiden i många delar av landet. Våren verkar nu på allvar fått fäste. Vårblommor tittar upp lite överallt och våra kära sommarfåglar har återvänt ifrån sina vinterkvarter.
Sommartiden har inletts och grilldoften känns då och då bland husen. Nog är detta säkra tecken på att vi nu befinner oss i den ljusa tiden av året
Trots vårljusets efterlängtade återkomst kan det vara skönt att få dra sig tillbaka från alla plikter och träffa bröder i logen och umgås under gemytliga former vid en brödramåltid.
I april månad har Orion inte mindre än tre sammankomster. Två i grad I och en i grad III. Alla med reception och spännande talmanstal kopplade till gradens innehåll.

Kalendarium – April 2017
6/4 - Grad I
OM Mats Willinder
Rec: Erik Sigfridsson
Talmanstema: Vad har en frimurare gemensamt med en ostindiefarare?
20/4 – Grad III
OM Mats Willider
Rec: Hans Ulvemo
Talmanstema: Legenden i Mästargraden
27/4 – Grad I
OM: Anders Rapp
Rec: Oliver Olsson
Talmanstema: Kuben